Curacao

Ja we zijn er, een heerlijke en vooral snelle overtocht, nu in quarantaine en dan kunnen we het eiland op. We hebben wel  een paar (!) buren gekregen aan de kade! 

Lees meer »

Dominica

We zijn zoveel dagen op zee geweest dat ik gewoon de tel ben kwijt geraakt, 22dagen of 25 dagen? Maar ik heb geen moment me verveeld. Er gebeurd altijd wat en als ik echt niks te doen had, klom ik de mast in om een nog mooier en groter uitzicht te hebben van de zee om ons heen. Dat verveeld echt niet. Bij aankomst op Dominica zijn we allemaal meteen getest. Na 2 dagen mochten we al op pad. Direct hebben we een rondvaart geboekt om door de Mangrove te varen. Wat is het daar mooi! Fregatvogels gezien en heel veel andere, natuurlijk ook lekker gezwommen in het brakwater.

Lees meer »

Studiedag

Een schooldag bestaat natuurlijk uit leren, huiswerk maken en alles wat er bij komt. Het is natuurlijk totaal geen straf als je zo kan leren, maar het is wel moeilijk om te concentreren. 

Lees meer »

Een visje gevangen!

Zo gaaf! In eens ging de hengel als een gek te keer, samen met ander hebben we deze enorme barracuda naar binnen gehaald. Wat een prachtig vis, een echte rover. 

Lees meer »

Wijziging in de route

Direct na het ontbijt hebben we gehoord dat we niet naar Kaapverdië gaan, omdat de quarantaine tijd op Dominica waarschijnlijk tot een week kan duren. We moesten allemaal even schakelen, want we gaan niet een paar dagen varen maar een paar wekenVeel gesprekken gaan al over de vliegende vissen, zwemmen midden op de oceaan en stormen die we gaan krijgen. Ook de scheepsovername zal plaatsvinden 300 mijl voor Dominica. Nog een paar uurtjes en dan hijsen we de zeilen!

Lees meer »

Voor de 2x schuilen....

Voor de tweede keer hebben we voor anker gelegen omdat er een storm onze kant op kwam. De eerste keer was in Cherbourg. Op de reis van Cherbourg naar Falmouth hebben we voor de eerste keer dolfijnen voor de boeg gehad. Geweldig om te zien, grote snelheden kunnen ze maken met prachtige sprongen! Nu liggen we voor anker in Falmouth.  Wachten tot de harde wind minder word en tegelijk gaat deze dan draaien waardoor we in één keer naar Santa Cruze kunnen varen. Voor anker liggen heeft zijn voor en nadelen. Nadeel is bijvoorbeeld; wij zijn niet aan het zeilen. Een voordeel is dat we veel voor school hebben kunnen doen en eigenlijk klaar zijn voor mijn proefwerkweek, want dat gaat aan boord gewoon door!

Lees meer »

Het nauw van Calais

Vandaag sta ik in de kombuis, een lange dag van 7u tot 21u. Met de lunch eten we warm en vandaag hebben we hutspot gemaakt met worst. In de keuken sta je wel in een omgeving waar je makkelijk misselijk wordt, om en om rennen we dan even naar buiten voor wat frisse lucht. Met een gezellig muziekje aan kom je zo door de afwas heen!  

Lees meer »

Dag van vertrek

Na een week hard trainen aan alle veiligheid regels en de volledige bevoorrading doen is het nu eindelijk zo ver om de trossen los te gooien! 

Lees meer »

Druk bezig met mijn motivatie!

Zoveel verschillende dingen zitten er in mijn hoofd om mijn motivatie aan te vullen. Mijn keuze is een leuke tas geworden om spulletjes van mij zelf in te doen. Op die manier lees je niet alleen mijn motivatie maar zie je het ook!

Lees meer »