Wat is School at Sea?

Een talentontwikkelings- en ontwikkelingsprogramma, waarbij leiders worden gevormd, vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid, samenwerking creëren en anderen inspireren. 

Praktische invulling   

 In oktober 2021 schepen we in op het Tall Ship de Thalassa, voor een zes maaanden durende rondreis naar de Cariben.

Aan boord hebben we om de dag een studiedag en een wachtdag, dit betekend dat we op een studiedag het normale schoolcurriculum volgen van havo/VWO en op een wachtdag zijn we verantwoordelijk voor alle werkzaamheden aan boord. Van koken tot navigeren, alles leren we zelfstandig te doen. 

Aan boord zitten we met 45 man waarvan 37 leerlingen en het team van Sas bestaande uit o.a. docenten en een stuurman. Alleen: wij nemen zelf de verantwoordelijkheid over hoe we het allemaal regelen. Het is onze reis, samen met onze medeleerlingen. Wij hebben invloed hoe die eruit ziet. 

 

De route & excursies 

De dagen dat het schip aan wal ligt gaan we op diverse excursies. We gaan bijv. niet alleen hiken, maar bestuderen ondertussen de  vegetatie in het oerwoud. Ook gaan we bij verschillende stammen kijken en maken we in Cuba een eigen reis, met een groepje gaan we dan het land in. Zo komt alle behandelde stof tot leven. 

Op verschillende locaties is er een uitwisseling met een lokale middelbare school. Met deze leeftijdsgenoten wisselen we ervaringen uit en maken we kennis met de lokale cultuur.

Achtergrond

School at Sea bestaat in Nederland sinds 2011, sindsdien vaart er ieder jaar minstens één schip uit. Het programma is gebaseerd op verschillende pedagogische en psychologische theorieën. 

 

Extra informatie kunt u vinden op de website van School at Sea: